Sihanoukville, beachen van oud naar nieuw - Reisverslag uit Kâmpôt, Cambodja van Peter Rechem - WaarBenJij.nu Sihanoukville, beachen van oud naar nieuw - Reisverslag uit Kâmpôt, Cambodja van Peter Rechem - WaarBenJij.nu

Sihanoukville, beachen van oud naar nieuw

Door: petervropreis

Blijf op de hoogte en volg Peter

01 Januari 2012 | Cambodja, Kâmpôt

Een stevige fietstocht van 110km brengt me naar de populaire Cambodjaanse Costa, gelukkig weet ik de weg te vinden naar het rustigere Otres Beach! Al is het hier momenteel zo goed als volboekt met de jaarovergang... Prijzen voor overnachtingen zijn 3x duurder als normaal... Maar, voldoende strandbars en zeteltjes, dus blijft relaxed!
Oudjaarsdag breng ik door met een spannend boek, op mijn strandzetel in het witte zand. Tijdig afkoelen in de zee is de boodschap!
Van zodra het donker was, werd er her en der vuurwerk aangestoken, men wacht niet tot middernacht...
's Avonds geniet ik van een lekkere barbecue op het strand, met het nodige gerstenat! Er werd niet afgeteld, maar om middernacht is er groot vuurwerk te zien in Sihanoukville centrum, en een aantal bars hier op het strand ontsteken nu ook de rest van hun voorraadje!
Thaise wenslampionnen worden volop in de lucht gelaten, ik neem nog een nachtelijk zwemmetje en installeer me op een strandzetel om te overnachten! (niet dat ik een excuus nodig had om dit te doen, maar alles was volgeboekt...) Heerlijk, slapen op 5m van de zee, een fantastische start van een nieuw jaar!!!

Bekijk mijn foto’s: https://picasaweb.google.com/rekkieboy/Cambodia2011#