Mekong Delta en Ho Chi Minh City - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Peter Rechem - WaarBenJij.nu Mekong Delta en Ho Chi Minh City - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Peter Rechem - WaarBenJij.nu

Mekong Delta en Ho Chi Minh City

Door: petervropreis

Blijf op de hoogte en volg Peter

07 Januari 2012 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

De Mekong Delta ontdekken vanop de weg is duidelijk geen goed idee. Toch niet waar ik fietste... De weg over Long Xuyen naar Can Tho kon me helemaal niet bekoren, waarop ik de bus neem vanaf Long Xuyen. Misschien moet ik maar de echt kleine wegen gaan opzoeken...
Can Tho heeft een oud stadsgedeelte waar het verkeer iets rustiger is, het is dan ook toeristischer dan Chau Doc en Long Xuyen. Maar het is hier aangenaam vertoeven langs de rivier, en aan de vele marktjes.
De dag erop maak ik een boottocht naar 2 drijvende markten, en door mangroves naar kleine fruitplantages. Heel leuke tocht, veel gezien dankzij de vlotte bootman/gids. Ik word in de watten gelegd aangezien ik alleen op het bootje zit, ik krijg pompelmoes en ananas aangeboden. Er wordt niet enkel fruit en groenten verkocht op de `floating market`, maar ook kleine veelgebruikte keukenspulletjes. Enkele bootjes verkopen ook koffie en thee. Op de fruitplantages zie ik jackfruit, lemoen, bonen, pepers, mangos, bananen,...

Ik mis hier in Vietnam de immer vriendelijke en behulpzame bevolking zoals in Cambodja! Mensen die hier geen Engels verstaan kijken boos, draaien zich doodleuk om of wuiven/duwen me weg... Alles moet hier precies snel en efficient gaan, en als het niet is om geld aan je te verdienen, dan kan je maar beter verdwijnen! Als je iets wil kopen en ze kennen geen Engels, dan kunnen ze wel creatief zijn en iets in gebaren tonen! Mensen zijn hier ook allemaal luidruchtiger. Ik hoop alvast dat ik binnenkort iets gastvrijer ontvangen wordt in de Central Highlands in Vietnam! Stiekem kijk ik al uit naar het rustige Laos, dat me na een maandje Vietnam te wachten staat!

Anderhalvedag citytrippen in HCMC, toch een leuke afwisseling tussen al dat fietsen in! Ik bezoek het War Remnants Museum wat me matig boeide. Leukere bezoekjes waren de Mariam Hindu Temple, Xa Lai Pagoda en de bijzondere Jade Emperor Pagoda.
Een megadrukke stad, maar zeker es de moeite om een kijkje te nemen. Ongelooflijk dat volkje hier, ze zouden met hun brommer IN de winkel rijden om iets te gaan kopen! Echt, op de markt rijden ze allemaal met hun brommer rond, aan de shops kan je soms niet binnen omdat de ingang geblokkeerd wordt door geparkeerde brommers!
Oversteken kan je hier misschien beter blindelings doen, het voelt hetzelfde aan. De enig manier om een straat over te steken is gewoon heel langzaam stappen naar de overkant, wachten op een moment met een leegte in het verkeer zou wel eens dagen kunnen duren!

Bekijk mijn foto’s: https://picasaweb.google.com/rekkieboy/Vietnam2012#

• 17 Februari 2012 - 23:05

Kamil Polska:

dag Peterson......................super wakantie...........groeten tot volgende gisteren - 22 in wroclaw