Vietnam, here we come!
Door: petervropreis
Blijf op de hoogte en volg Peter
02 Januari 2012 | Vietnam, Hanoi
Vandaag een lange rit van 140km, vanuit Kampot tot Chau Doc in Vietnam gefietst! (traject Kampot, Kampong Trach, Banteay Meas, Kampeaeng, Preak Batchoan Chum, Phnum Den, Tinh Bien, Chau Doc)
Onderweg nog een bezoekje aan Wat Kiri Sela, een Boedhistische tempel in de grotten van een karstberg. Dit wou ik niet overslaan eer ik Cambodja verlaat. Mooi, en ook heel veel ondergrondse gangen in de grotten, vol met vleermuizen! Te ontdekken met je eigen zaklamp!
Ik koos voor de kortste weg langs Kampeaeng, dat uiteraard dirtroad was! Heerlijk om zo het land te verlaten over 40km dirtroad! Ach, wat zal ik dit missen in het super geasfalteerde Vietnam!
Eerst indruk van Vietnam: heeeeeeel druk, de 30km tot Chau Doc is een aaneensluiting van huisjes, shops,... Op de weg veel teveel brommers, met er tussen slalommende auto's, bussen en trucks! Kortom een onophoudelijk getoeter! Niet fijn om te fietsen dus! Als dit niet verandert spring ik op de bus!
Een geruststelling in Chau Doc, het eten aan de straatstandjes is lekker! Het wordt aanpassen, opnieuw enkele woordjes leren, en ontdekken wat al dat eten werkelijk is!